Συνάντηση με τον Κυριάκο Κουτσομάλλη (20/10/2019)

Στα μυστικά της περίφημης συλλογής του νέου Μουσείου Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι μας μυεί ο διευθυντής του Μουσείου Κυριάκος Κουτσομάλλης, στη Συνάντηση με την Άντζελα Τσιφτσή, αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19.00, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Κυριάκος Κουτσομάλλης μας ξεναγεί νοητά στα 7.250 τμ και στις λειτουργίες των συνολι­κά 11 ορόφων του Μουσείου, μιλά για το σκεπτικό έκθεσης των έργων και τις εμβληματικές δημιουργίες της μοντερνικότητας, που απαρτίζουν τη συλλογή. Αναφέρεται επίσης στην αρχιτε­κτονική του κτηρίου, την επιμέλεια και τον φωτισμό πινάκων και γλυπτών, τον διάλογο Ελλή­νων και ξένων εικαστικών, καθώς και την μετ’ εμποδίων υλοποίηση του οράματος, που γεννή­θηκε πριν από 3 δεκαετίες.

Ακόμη, ο διευθυντής του Μουσείου μιλά για τη σχέση του με το ζεύγος Γουλανδρή, την γνώ­ση και τη μελέτη τους γύρω από την ιστορία της τέχνης.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>