Συνάντηση: Το Βλέμμα στις Γυναίκες (11/03/2018)

Σε απόσταση αναπνοής από την Πέμπτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η «Συνάντηση», βλέπει το σινεμά μέσα από γυναικείους χαρακτήρες. Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο ρόλος της μοιραίας αλλά και επικίνδυνης femme fatale και πώς αλλάζει μέσα από τις γυναι­κείες διεκδικήσεις κατά τη μεταπολίτευση.

Η Άντζελα Τσιφτσή συνομιλεί με τις καταξιωμένες σκηνοθέτριες Κλεώνη Φλέσσα και Όλγα Μαλέα καθώς και την ιστορικό κινηματογράφου, Γιάννα Αθανασάτου, καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Μια “Συνάντηση” γυναικών, αφιερωμένη στις γυναίκες, που διατρέχει την ελληνική και διεθνή κι­νηματογραφία, υπό το πρίσμα των κοινωνικών στερεοτύπων και της κινηματογραφικής προ­βολής τους.

Γίνονται αναφορές σε θεσμικές κατακτήσεις και την αποτύπωσή τους στην επιδραστική μεγάλη οθόνη. Σχολιάζεται η δημιουργία ελληνικής βιβλιογραφίας για το θέμα, η ελλιπής πα­ρουσία των γυναικών στην επίσημη αφήγηση και πώς καθίσταται δύσκολη η έρευνα είτε πρό­κειται για ταινίες μυθοπλασίας είτε για ντοκιμαντέρ. Στο επίκεντρο ελληνικές ταινίες σταθμοί όπως η «Στέλλα» και ο «Κατήφορος».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>