Συνελήφθη γιατρός για αρχαιοκαπηλεία στη Νεμέα | 25/12/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE

Φρένο στα σχέδια ενός αρχαιοκάπηλου να μοσχοπουλήσει μια αρχαϊκή κεφαλή Κούρου έβαλε το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το σπάνιο μνημείο εντοπίστηκε στην περιοχή Πετρί, της Νεμέας, όπου βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της αστυνομίας, η κεφαλή είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο ή πωρόλιθο και προέρχεται από αρχαίο, επαρχιακό εργαστήρι.

Θυμίζουμε, ότι υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με τους περίφημους «δίδυμους Κούρους» είχαμε και στην περιοχή της Κλένιας Κορινθίας (δημοτική ενότητα Τενέας), το 2010.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>