Συνέντευξη Γιώργου Κύρτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συζητά με το Μανώλη Σπινθουράκη για τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 έως σήμερα.

Ο κ. Κύρτσος επισημαίνει ότι «είναι αναγκαίος ένας προϋπολογισμός της Ευρωζώνης», ωστόσο, προβλέπει ότι θα είναι «μίζερος».

Μάλιστα, τονίζει τη σημασία «κοινής σοβαρής χρηματοδότησης» για τον ψηφιακό τομέα, καθώς στον τομέα αυτό «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πίσω σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα»

Επιπλέον, ο κ. Κύρτσος σημειώνει ότι, αν και έχουν γίνει θετικά βήματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως η τραπεζική ένωση και η εφαρμογή των ψηφισθέντων στο Κοινοβούλιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Τέλος, εύχεται να βρεθεί μία νέα, «λειτουργική» πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επομένη των εκλογών, ώστε να μπορέσει «να υπάρξει πολιτική στρατηγική στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EuroparlTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr