Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συζητά με το Μανώλη Σπινθουράκη για τους σταθμούς της θητείας του, ως ευρωβουλευτής της «Ελιάς». Η εξασφάλιση πόρων για την περίοδο 2021-2030 για τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του εμπορίου ρύπων, η ανάδειξη του σκανδάλου της Volkswagen, αλλά και η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρώπης, είναι τρεις από αυτούς.

Ακόμη, χαρακτηρίζει μεγάλο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση την έλλειψη Δημοκρατίας. «Έχουν οδηγηθεί οι πολίτες να σκεφτούν ότι δεν έχει νόημα να ψηφίσουν», τονίζει.

Τάσσεται, μάλιστα, υπέρ της πολιτικής συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, προκειμένου να προωθήσουν πολιτικές υπέρ της Ένωσης, ενάντια στις πολιτικές υπονόμευσης ή διάλυσής της. Ειδικά, για το ζήτημα της επιλογής του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζει ότι το κοινό αυτό μέτωπο «πρέπει να συμμαχήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι για κοινό υποψήφιο, απέναντι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την κεντροδεξιά», σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ανυπαρξία ενιαίας ευρωπαϊκής εξωτερική πολιτικής, που θα μπορούσε να χειριστεί με ρεαλισμό τις σχέσεις με την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EuroparlTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr