Συζήτηση για τις Έμφυλες Διακρίσεις με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας . (15/03/2018)

Τα στοιχεία για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στις χώρες της Ε.Ε. και οι πρω­τοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής Βουλής Βήμα με τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη.

Η Χαρά Καφαντάρη – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, η Ζέττα Μακρή – Πρόε­δρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ., η Έφη Μπέκου, – Γενική Γραμματέας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και πρώην Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και η Ζέφη Δημαδάμα – Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γυναικών, αναφέρονται στο ζήτημα της υπο-εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, αναδεικνύουν το πρόβλημα του μισθολογι­κού, του συνταξιοδοτικού και του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα, μιλούν για τον σεξισμό και την σεξουαλική παρενόχληση και επισημαίνουν την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και αντιμετώπισης των στερεοτύπων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται οι προωθούμε­νες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδο-οικογενειακής βίας.

Παρεμβαίνουν από τις Βρυξέλλες οι Ευρωβουλευτές – μέλη της επιτροπής ισότητας του Ε.Κ., Michaela Sojdrova, (Τσεχία, ΕΛΚ) και Edouard Martin (Γαλλία, Σοσιαλιστές Δημοκρά­τες).

ΒΟΥΛΗΣ ΒΗΜΑ, με την Αλεξία Κουλούρη.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>