Τα πρόσωπα του αυταρχισμού -Φώτης Μπενλίσοϊ

Τα πρόσωπα του αυταρχισμού: οι Κούρδοι “εχθροί” και τα δικαιώματα στην Τουρκία του Ερντογάν
Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας & Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας διοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου συζήτηση με θέμα:
«Τα πρόσωπα του αυταρχισμού: οι διώξεις των “Ακαδημαϊκών για την ειρήνη”, οι Κούρδοι “εχθροί” και τα δικαιώματα στην Τουρκία του Ερντογάν».
Οι ομιλητές ήταν:
Φώτης Μπενλίσοϊ, ιστορικός, περιοδικό Başlangıç (Ξεκίνημα).
Σινάν Μπιρντάλ, πολιτικός επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής τμ. Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Ισίκ, Κωνσταντινούπολη).
Φραγκώ Καράογλαν, μεταφράστρια.
Δυστυχώς, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του Σινάν Μπιρντάλ είναι μόνο στα αγγλικά (χωρίς μετάφραση). Ωστόσο, παρουσιάζουμε το βίντεο γιατί πρόκειται για μια πολύ κατατοπιστική εξιστόρηση της διαδρομής του Ταγίπ Ερντογάν και των ισλαμικών καταβολών κόμματός του (AKP, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Πως δηλαδή μεταμορφώθηκε από ένα κόμμα (συντηρητικών) φιλελεύθερων προτύπων σε ένα κόμμα που στηρίζει τη σχεδόν δικτατορική προεδρία Ερντογάν.
Ο Φώτης Μπενλίσοϊ περιγράφει αναλυτικά τη γεωπολιτική διάσταση του καθεστώτος Ερντογάν.
Η Φραγκώ Καράογλαν με πολύ ανάγλυφο τρόπο περιγράφει τα κοινωνικά ερείσματα του Ταγίπ Ερντογάν και του AKP. Πως με μοχλό την οικοδόμηση Κοινωνικής Πρόνοιας δημιούργησαν μια σταθερή εκλογική πελατεία.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>