Ταξιδεύοντας με την Μάγια Τσόκλη «Αιθιοπία – Βόρεια Αιθιοπία» 18 Αυγ2017

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η δεύτερη εκπομπή της Αιθιοπίας ξεκινά από την δραστήρια ελληνική παρουσία της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα. Οι πρώτοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν εκεί στα τέλη του 19ου αιώνα και δημιούργησαν σιγά σιγά μια δυναμική κοινότητα που ασχολήθηκε με το εμπόριο και ίδρυσε σχολεία. Η «επανάσταση» του Μεγκίστου και οι εθνικοποιήσεις έδιωξαν τους περισσότερους, κάποιοι όμως επέστρεψαν μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Η Μάγια Τσόκλη θα αφήσει την Αντίς και θα κατευθυνθεί βόρεια, στο Μοναστήρι του Ντεμπρέ Λίμπανος γύρω απ’ το οποίο κατοικεί το πολυπληθέστερο ενδημικό θηλαστικό της χώρας, ο μπαμπουίνος Γκελάντα, θα μπει στα καταπράσινα όρη Σίμιεν και θα φτάσει στη περίφημη Λαλίμπελα με τις λαξευτές της εκκλησιές.
Το ταξίδι της θα συνεχίσει προς τη λίμνη Τάνα, πηγή του μπλε Νείλου και τη πόλη Μπαχάρ Ντάρ όπου θα συναντήσει και μια ελληνική αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μάχονται την ελονοσία.

Σκηνοθεσία: Χρόνης Πεχλιβανίδης
Κείμενα: Μάγια Τσόκλη
Διευθ. φωτογραφίας: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Παρουσίαση: Μάγια Τσόκλη

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>