Τελετή Βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τη Βουλή των Ελλήνων (04/10/2018)

«Για τη συνεισφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος, την πιο κρίσιμη, υπαρξιακή πρόκληση της σύγχρονης εποχής» βράβευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αναδειχθεί ως ο ενεργότερος θρησκευτικός ηγέτης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο “Πράσινος Πατριάρχης”, όπως τον αποκαλούν τα Μέσα Ενημέρωσης διεθνώς». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά την τελετή βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.

Η τελετή βράβευσης συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε Ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην Πρωθυπουργοί κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και κυρία Βασιλική Θάνου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και κ. Βύρων Πολύδωρας, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, το πρωί, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη Βουλή εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αναστάσιος Κουράκης.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>