Το Αλάτι της Γης – «Από Μικρή της Άρεσε!…» Μαρία Κώτη: Από την Κρήτη στις Μουσικές του Κόσμου» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Από Μικρή της Άρεσε!…» Μαρία Κώτη: Από την Κρήτη στις Μουσικές του Κόσμου»

To «Αλάτι της Γης» συναντά τη Μαρία Κώτη, μια εξαιρετική γυναικεία φωνή, με ρίζες στην κρητική μουσική παράδοση. Η Μαρία Κώτη, μέλος από το 1999 των «Χαϊνηδων», ακολουθεί παράλληλα μια ξεχωριστή προσωπική πορεία στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Στις επιλογές της οι μουσικές μνήμες από τα παραδοσιακά ακούσματα έρχονται να συναντήσουν τα κλασικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, ενώ συχνά ανοίγεται και στις «μουσικές του κόσμου» -κυρίως της Μεσογείου.
Έτσι, στην εκπομπή τραγουδάει, με τον δικό της πολύ προσωπικό τρόπο, παλιά ριζίτικα και ταμπαχανιώτικα, κρητικά συρτά, ρεμπέτικα της Ρόζας, της Μαρίκας Παπαγκίκα και του Τσιτσάνη, τις «Συνταγές μαγειρικής» των Χαϊνηδων (τραγούδι που την έκανε γνωστή στο πλατύ κοινό), αλλά ακόμη και …Αττίκ και Λόρκα, αποκαλύπτοντας τις «εκλεκτικές συγγένειες» του ρεπερτορίου που επιλέγει!
Μαζί της παίζει λαγούτο και τραγουδά ο Γιώργης Μανωλάκης, από τους σημαντικότερους λαγουτιέρηδες της σύγχρονης κρητικής μουσικής σκηνής.
Συμπράττει μια ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς που είναι σταθεροί φίλοι και συνεργάτες της Μαρίας Κώτη: Έκτορας Κυριάκου (λαγούτο), Μιχάλης Νικόπουλος (μπουζούκι-μαντολίνο-λαγούτο), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα), Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα-ασκομαντούρα), Μύρων Γρεβετζάκης (λύρα), Αλέξης Νόνης (κρουστά), Βασίλης Σκούτας (μπουζούκι), Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα) και Κωστής Ζουλιάτης (πιάνο).

Χορεύουν το Χορευτικό Συγκρότημα της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής (με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Χνάρη) και φίλοι της Μαρίας Κώτη (με συντονίστρια τη Γιανούλα Μπανάσιου).

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης
Παραγωγή: FOSS

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>