Το Αλάτι της Γης – «Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης. Όπου κι αν είσαι γεια σου!..» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης. Όπου κι αν είσαι γεια σου!..
Ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται στο «Αλάτι της Γης», την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Κάρολο Κουκλάκη, δύο εξαιρετικούς δεξιοτέχνες από τη σύγχρονη κρητική μουσική σκηνή.
Η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης συνοδεύουν το τραγούδι τους, παίζοντας θιαμπόλι και μπουλγαρί (κρητικό σουραύλι και ταμπουρά) για να μας ταξιδέψουν ανάμεσα σε Κρήτη, Μικρά Ασία και Μεσόγειο, με γνωστούς και αγαπημένους σκοπούς, αλλά και νεότερες συνθέσεις που στηρίζονται με σεβασμό στην παράδοση.
Μαζί τους, μία μεγάλη μουσική ομάδα, όπου συμμετέχουν φίλοι και συνεργάτες τους: Γιώργος Μαυρομανωλάκης-Μαύρος (λαούτο-ούτι), Ανδρέας Αρβανίτης (ασκομαντούρα-λύρα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Δημήτρης Παπαδάκης (μπουλγαρί), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Μάρθα Μαυροειδή και Μαρία Μελαχροινού (τραγούδι), Haig Yazdjian (ούτι-τραγούδι) και Τάσος Πούλιος (κανονάκι-τραγούδι). Την παρέα συμπληρώνουν χορευτές από το Κέντρο Μελέτης Έρευνας και Ανάπτυξης «Δρώμενα» (επιμέλεια: Δημήτρης Δελής) και από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού (επιμέλεια: Χρήστος Θεολόγος).
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Έρευνα-Κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr