Το αλάτι της Γης – «Με τους ‘Κυρατζήδες’ στην Πίνδο!» | 20/10/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
« «Με τους ‘Κυρατζήδες’ στην Πίνδο!»

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:00-15:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας ταξιδεύουν στη μουσική παράδοση της Πίνδου και της στεριανής Ελλάδας, παρέα με μιαν ομάδα από εξαιρετικούς νέους δεξιοτέχνες, τους «Κυρατζήδες».

Ενεργοί μουσικοί σε γλέντια και σε πανηγύρια, επέλεξαν το όνομα του συγκροτήματος από τους πλανόδιους πραματευτάδες που, ξεκινώντας από την Πίνδο, διέτρεχαν με τα καραβάνια τους τα Βαλκάνια μεταφέροντας τραγούδια και σκοπούς.

Στους «Κυρατζήδες» συμμετέχουν οι: Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο), Νίκος Σκαφίδας (βιολί-τραγούδι), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο), Αλέξης Νόνης (κρουστά) και Αχιλλέας Χαχάμης (τραγούδι). Καλεσμένος τους στην εκπομπή είναι ο συνεργάτης και δάσκαλός τους Χρίστος Τσιαμούλης (ούτι-τραγούδι).

Χορεύουν φίλοι των «Κυρατζήδων» από τα χωριά Πύρα Τρικάλων και Βαλαώρα Ευρυτανίας, καθώς και μέλη από το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα «Πέτρος Ζήσης» του Χαλανδρίου (επιμέλεια: Νίκος Θωμάς).

Σειρά εκπομπών για την ελληνική μουσική παράδοση.
Στόχος τους είναι να καταγράψουν και να προβάλουν στο πλατύ κοινό τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς, μέσα από τα τοπικά μουσικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική στο αστικό περιβάλλον της μεγάλης πόλης.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>