Το Αλάτι της Γης – «Μέτσοβο – Μουσικό οδοιπορικό» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Μέτσοβο – Μουσικό οδοιπορικό»

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» συνεχίζουν το μουσικό οδοιπορικό τους στην Πίνδο, καταλήγοντας στο Μέτσοβο. Το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το υπέροχο φυσικό τοπίο, με την Ιστορία και την πλούσια παράδοση.

Η κομπανία της μουσικής οικογένειας Μπάου μάς υποδέχεται με το ιστορικό τραγούδι του ονομαστού Μετσοβίτη οπλαρχηγού Δεληγιάννη.
Στην κεντρική πλατεία (στο «Κουλτούκι»), μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, συναντάμε τις γυναίκες με τα «κοριτσίστικα», τα πολύ ιδιαίτερα τραγούδια και χορούς που λέγανε στα «ανταμώματά» τους.
Ακολουθεί ένα δυναμικό μετσοβίτικο γλέντι, με μια μεγάλη μουσική και χορευτική παρέα, με τα καθιστικά τραγούδια της τάβλας, τα χαρακτηριστικά συγκαθιστά και τους τοπικούς τσάμικους και συρτούς χορούς.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στέργιος Μπάος (λαούτο & τραγούδι), Κώστας Μπάος (κλαρίνο), Βασίλης Αβραάμ (βιολί), Νίκος Μπάος (λαούτο), Βασίλης Αβραάμ-«Καμίσιας» (λαούτο), Παναγιώτης Μπάος (τύμπανο) και Χρήστος Σούλας (κλαρίνο). Τραγουδούν η Μαρία Βαδεβούλη και γυναίκες του Μετσόβου.
Επίσης, τραγουδούν και χορεύουν μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου (επιμέλεια: Γιώργος Μέτσιος).
Για την ιστορία και τις λαογραφικές παραδόσεις του Μετσόβου μιλούν ο δήμαρχος Χρήστος Τζαφέας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο γιατρός Γιάννης Γουδέβενος.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR
Έρευνα-Κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>