Το Αλάτι της Γης – Μουσικό ποδαρικό«Δημήτρης Μυστακίδης» Η τέχνη της λαϊκής κιθάρας | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Δημήτρης Μυστακίδης» Η τέχνη της λαϊκής κιθάρας

Ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται στο σημερινό «Αλάτι της Γης» τον Δημήτρη Μυστακίδη, σ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην τέχνη της κιθάρας στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, εξαιρετικός δεξιοτέχνης στη λαϊκή κιθάρα, καθώς και ερευνητής και ακαδημαϊκός δάσκαλος του οργάνου στο ΤΕΙ Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, παρουσιάζει και σχολιάζει τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος σε σχέση με το ρεπερτόριο και τις περιόδους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Παράλληλα γίνεται λόγος για τους μεγάλους παλαιούς δεξιοτέχνες: Κώστα Σκαρβέλη, Κώστα Καρίπη, Κώστα Μπέζο, Γιώργο Κατσαρό, καθώς και για τον Μανώλη Χιώτη και τις καινοτομίες που εισήγαγε μεταπολεμικά στο παίξιμο της λαϊκής κιθάρας.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι μουσικοί: Μανώλης Πάππος και Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι), Ευγένιος Βούλγαρης (μπουζούκ, yaili tanbur), Αποστόλης Τσαρδάκας (κανονάκι), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ιφιγένεια Ιωάννου και Χρήστος Μαστέλος (τραγούδι), Γιώργος Τσαλαμπούνης και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα).
Χορεύουν μέλη του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>