Το Αλάτι της Γης – «Σαρακατσάνικο γλέντι!..» – Με τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Σαρακατσάνικο γλέντι!..» – Με τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια

O Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα δυναμικό γλέντι με δυο κορυφαίους Σαρακατσάνους τραγουδιστές: τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια.
Η ημερομηνία που επιλέχτηκε δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται με τον νομαδικό βίο των Σαρακατσάνων κι έχει αποτυπωθεί στα δημοτικά τους τραγούδια: «Πήρεν ο Μάρτης δώδεκα κι Απρίλης δεκαπέντε…», δίνοντας το μουσικό σύνθημα για τη μετακίνηση των κοπαδιών από τα πεδινά χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια! Με την ευκαιρία αυτή, οι δυο εξαιρετικοί τραγουδιστές έχουν επιλέξει μια σειρά από αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χορούς από την πλούσια και πολύμορφη σαρακατσάνικη παράδοση, με τη συμμετοχή και μιας ομάδας Σαρακατσάνων «γερόντων» που αποδίδουν τα παλαιά τραγούδια της τάβλας με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κώστας Τζελέπης (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Δημήτρης Καρπέτας (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο), Γιώργος Ματθαίου (λαούτο), Χριστόδουλος Ζούμπας (λαούτο) και Βασίλης Γαλάνης (κρουστά). Χορεύουν οι Σαρακατσάνοι γέροντες, η ομάδα Σαρακατσάνων «Παραπονιάρικα Παιδιά» από τη Θεσσαλονίκη και μέλη από τον Όμιλο Χορού και Πολιτισμού «Χορόπολις» από τη Λαμία (επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης).Για τους χορούς των Σαρακατσάνων μιλάει η Μάγδα Ζωγράφου, καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR
Έρευνα-Κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>