Το Αλάτι της Γης – «ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ… Η “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ” ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ… Η “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ” ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ»

Το «Αλάτι της Γης», είναι αφιερωμένο σε μια σπάνια «συνάντηση κορυφής» με τους κορυφαίους δεξιοτέχνες στα λαϊκά κρουστά: νταούλια, τουμπελέκια, ντέφια, τουμπάκια, κουτάλια, ζίλια, ποτηράκια, μασιές, ακόμη και… κουδούνια! Δεν είναι υπερβολή το να ειπωθεί ότι οι εξαιρετικοί μουσικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκπομπής αποτελούν με τη σύμπραξή τους την «Εθνική Ελλάδας» στα κρουστά!
Ο τεράστιος πλούτος και η ποικιλία των ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι σ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Η σχέση του μουσικού με το χορευτή, σ’ ένα δυναμικό γλέντι με επιλεγμένους χορούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της ελληνικής ρυθμολογίας.
Παίζουν κρουστά οι: Βαγγέλης Καρίπης, Μιχάλης Κλαπάκης, Πέτρος Κούρτης, Κώστας Μερετάκης, Ανδρέας Παπάς και Μανούσος Κλαπάκης. Επίσης, ειδικά για την εκπομπή ταξίδεψαν από την Άρτα ο Σπύρος Αλεύροντας (δεξιοτέχνης στο ηπειρώτικο ντέφι) και από τη Μακεδονία ο Ηλίας Δημάνος (δεξιοτέχνης στο νταούλι).
Στην εκπομπή αυτή, όπου πρωταγωνιστούν τα κρουστά, οι ρόλοι αντιστρέφονται και τα μελωδικά όργανα παίζουν αυτή τη φορά το ρόλο «συνοδείας»! Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Ανδρέας Νιάρχος (φλογέρα), Γιάννης Σέρβος (τσαμπούνα), Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο, γκάιντα).

Χορεύουν και τραγουδούν μέλη του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικοχορευτικής Παράδοσης «Χορεία» (επιμέλεια: Φώτης Βελισσαρόπουλος).

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης
Παραγωγή: FOSS

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>