Το Χαλέπι πριν τον πόλεμο και…τώρα!

Ήταν μια πόλη γεμάτη ζωή. Με χιλιάδες μυρωδιές από τα γνωστά της γλυκά. Χαμόγελαστους ανθρώπους, παιδιά να τρέχουν στις αλάνες και μια πόλη με ιστορία χιλιάδων χρόνων αλλά και πολλές αρχαιότητες.

Σήμερα είναι μια πόλη φάντασμα. Γεματή χαλάσματα παντού με εκατοντάδες νεκρούς ενώ χιλιάδες κάτοικοι της πόλης αυτής αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Το Χαλέπι κάποτε ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική ιστορία. Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας και μια από τις παλαιότερες πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, που το 2006 ανακηρύχθηκε «πρωτεύουσα του ισλαμικού πολιτισμού».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>