Το ευρώ διευκολύνει τα ταξίδια

Πριν από 20 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1999, έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκοντας μια κοινή ενιαία αγορά καθόρισαν τις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες, υιοθέτησαν μια κοινή νομισματική πολιτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δρομολόγησαν ένα νέο κοινό νόμισμα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές: το ευρώ. Τρία χρόνια αργότερα, το 2002, τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Σήμερα, το ευρώ είναι το νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ -για περισσότερους από 340 εκατομμύρια πολίτες της Ένωσης- και το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ υπενθυμίζουν την ελευθερία, την ευκολία και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ευρώ διευκολύνει τα ταξίδια: Το ευρώ έχει εξαλείψει το κόστος αλλαγής συναλλάγματος, καθιστώντας ευκολότερο και φθηνότερο το ταξίδι τις 19 χώρες της ζώνης του ευρώ.

Πηγή: EC – Audiovisual Service /ΑΠΕ-ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>