Το ευρώ διευκολύνει τη ζωή στο εξωτερικό

Πριν από 20 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1999, έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκοντας μια κοινή ενιαία αγορά καθόρισαν τις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες, υιοθέτησαν μια κοινή νομισματική πολιτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δρομολόγησαν ένα νέο κοινό νόμισμα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές: το ευρώ. Τρία χρόνια αργότερα, το 2002, τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Σήμερα, το ευρώ είναι το νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ -για περισσότερους από 340 εκατομμύρια πολίτες της Ένωσης- και το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ υπενθυμίζουν την ελευθερία, την ευκολία και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ευρώ διευκολύνει τη ζωή στο εξωτερικό: Το ευρώ μειώνει το κόστος των ταξιδιών και της μεταφοράς χρημάτων, έτσι ώστε η μετακίνηση σε άλλη χώρα για να ζήσει, να σπουδάσει ή να εργαστεί κανείς είναι απλούστερη.

Πηγή: EC – Audiovisual Service /ΑΠΕ-ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>