Τοπικές κουζίνες – «Αγκινάρα Αργολίδας» 29Απρ2017 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Oι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν 22 χιλιόμετρα μετά το Ναύπλιο, στα γραφικά Ίρια του Αργολικού Κόλπου. Γύρω από το χωριό και μέχρι την Κάντια, η εύφορη, επίπεδη κοιλάδα παράγει το 80% της ελληνικής αγκινάρας από το 1952, τότε που η παραγωγή της ντομάτας αντικαταστάθηκε από τη νέα καλλιέργεια της αργίτικης ποικιλίας, που ταίριαξε καλύτερα με το κλίμα και το νερό της περιοχής.

Εδώ θα συναντήσουμε τη Νίκη και τον Γιάννη Τσεκούρα, που εδώ και μισό αιώνα, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην καλλιέργεια της ντόπιας αγκινάρας. Μετά τη συγκομιδή στο χωράφι, η Νίκη μας μαγειρεύει αγκινάρες με αρνάκι αβγολέμονο. Στο μεζεδοπωλείο της Κατερίνας και του Νώντα θα συνδυάσουμε το ντόπιο τσίπουρο με μπουρεκάκια αγκινάρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τη Νίκη στο Ναύπλιο, για να γνωρίσουμε από κοντά την άλλη πλευρά μας ανήσυχης αγρότισσας, που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, ασχολείται με τη φωτογραφία αλλά και με το γράψιμο.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>