Τοπικές κουζίνες – «Ελαιόλαδο Μεσσηνίας» 22Απρ2017 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Οι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν στη Μεσσηνία, αναζητώντας τα μυστικά της κορωνέικης ποικιλίας, που παράγει το περισσότερο αλλά και το πιο διάσημο ελαιόλαδο.
Ο Τάκης Δημητρακόπουλος, ένας ψαγμένος νέας γενιάς παραγωγός από τη χώρα της Τριφυλλίας, μας μυεί σε όλα τα στάδια μιας νέας εκπαιδευμένης παραγωγής, που αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος
Η γυναίκα του Πένυ μαγειρεύει τοπικές συνταγές. Δοκιμάζουμε λαλαγγίδες της γιαγιάς Γεωργίας, καγιανά με παστό χοιρινό και πέτουλες, βλέπουμε πώς γίνεται το αγνό σαπούνι από ελαιόλαδο.
Ο Τάκης μας παίρνει μαζί του στην Αθήνα στο πάνελ γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Έφης Χριστοπούλου και πίσω στο χωριό βλέπουμε πώς βγαίνει το φρέσκο ελαιόλαδο στο ελαιοτριβείο και πώς ταξινομείται στον συνεταιρισμό ανάλογα με την κατηγορία του.
Ένα ταξίδι στη σύγχρονη ελαιοποίηση που δημιουργεί ένα νέο μέλλον για το ελληνικό ελαιόλαδο.

Κείμενα/Αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Μοντάζ: Claudia Sprenger
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Production Design: Αρετή Βαρδάκη
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video
Website: www.prostv.com
Facebook εκπομπής: Topikes Kouzines

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>