Τοπικές κουζίνες – «Τυριά Νάξου» 06Μαϊ2017 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Οι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν στη Νάξο, αναζητώντας την κτηνοτροφική της παράδοση, την ιστορία και τη γεύση του αρσενικού, της ΠΟΠ γραβιέρας και της μυζήθρας.
Στο νησί όπου ο Δίας παρέλαβε τον κεραυνό του, δίνοντας το όνομά του στην πιο ψηλή κορυφή των Κυκλάδων, αφήνουμε πίσω μας τις τιρκουάζ παραλίες με τις εξωτικές αμμουδιές και ανηφορίζουμε στον Ζα, στην περιοχή που ανήκει στη Natura 2000.
Φαράγγια, κεδροδάση, τρεχούμενα νερά και παντού ελεύθερα κοπάδια και στάνες. Σαν αυτή της οικογένειας Μπαμπούνη, που ασχολείται με τα ζώα πάνω από τέσσερις γενιές. Ο Γιώργης με τη γυναίκα και τους γονείς του μας ξεναγούν σ’ ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο που κοιτά το μέλλον όσο σέβεται τις παλιές, οικογενειακές συνταγές. Η μαμά Κυριακή, που τυροκομεί από τα 10 της, θα μας δείξει πώς γίνεται το αρσενικό και όλα τα διάσημα ναξιώτικα τυριά και θα μας πάρει μαζί της στην κυριακάτικη βόλτα της για χόρτα, στο βυζαντινό ξωκκλήσι της Παναγιάς τση Γιαλούς.
Ο Γιώργος Δημητροκάλης, που μαγειρεύει δημιουργικά την τοπική παράδοση στο εστιατόριό του στη Χώρα, θα μας δώσει μερικές πρωτότυπες συνταγές με τη γραβιέρα και το αρσενικό, ενώ στο Nolan της Αθήνας, θα μαγειρέψουμε μια fusion συνταγή που συνδυάζει την ξερή μυζήθρα με την κουζίνα της Ασίας.
Και θα τελειώσουμε γιορτινά, με κοψίδια, γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια και τσαμπούνες, ανακαλύπτοντας τη μουσική παράδοση της ορεινής Νάξου που επηρέασε όλη τη νησιώτικη μουσική, κάνοντας διάσημους τους ναξιώτες μουσικούς.

Βασικοί συντελεστές της σειράς:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς, Βασίλης Βασιλειάδης, Ανθή Νταουντάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Παναγιώτης Βασιλάκης, Δράκος Πολυχρονιάδης, Δημήτρης Λογοθέτης
Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη, Αμαλία Πορλίγκη, Claudia Sprenger, Μαρία Γιρμή

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>