Τοπικές κουζίνες – «Βουβάλια Κερκίνης» 28Ιαν2017 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Για πολλά χρόνια είχαμε ταυτίσει το βουβάλι με τους καουμπόιδες και την Άγρια Δύση.

Μέχρι που στα ντελικατέσεν της πρωτεύουσας άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται ο βουβαλίσιος καβουρμάς, το λουκάνικο, το βούτυρο, το γιαούρτι και το μαγικό παγωτό… μέχρι που τα ψαγμένα μπεργκεράδικα έκλεισαν το βουβαλίσιο μπιφτέκι σε δύο ψωμάκια.

Τότε ακούσαμε πως το βουβάλι κατοικούσε παντού στην ελλαδική αρχαιότητα για να αντικατασταθεί από τις πιο παραγωγικές Ευρωπαίες αγελάδες, ώσπου να το ξαναφέρει πίσω στα λιβάδια της Κερκίνης μια επιδότηση.

Πλάι στα φλαμίνγκο του βιότοπου της Κερκίνης, οι «Τοπικές Κουζίνες» ακολουθούν την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο βουβάλι.
Βουβαλοτρόφοι ο Ανδρέας και ο γιος του Χρήστος, ενώ η κόρη του Ανδρέα, Γεωργία, φτιάχνει βουβαλίσια ζυμαρικά στη μικρή οικοτεχνία της.
Ο Γιάννης Ρέκλος άφησε πίσω του τη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας μια νέα ευκαιρία στο τουριστικό τοπίο του υδροβιότοπου, μ’ έναν ξενώνα, στον οποίο μαγειρεύει το βουβάλι με όλους τους τρόπους.
Ο Ζέλιος είναι ο άνθρωπος που πρώτος έβαλε το βουβάλι στο κρεοπωλείο του και το κατέβασε σαν καβουρμά στην πρωτεύουσα.
Στη σκιά του όρους Μπέλες, μια νέα οικονομία με πολλές ευκαιρίες κι άλλες τόσες νόστιμες εκδοχές ξετυλίγεται σ’ ένα τοπίο που ελάχιστα θυμίζει την Ελλάδα, όπως την είχαμε στο μυαλό μας έως τώρα.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Λογοθέτης
Μοντάζ: Claudia Sprenger

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>