Τριβές στις σχέσεις Κάμερον-Μέρκελ για την υποψηφιότητα Γιούνκερ

«Ο Γιούνκερ δεν εξελέγη». Με τη δήλωση αυτή σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Ντέιβιντ Κάμερον, δείχνει ότι είναι αμετακίνητος στο θέμα Γιούνκερ. Θεωρώντας τον υπερβολικά φεντεραλιστή, έχει δηλώσει τη διαφωνία του ξεκάθαρα σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εκτός από την υποψηφιότητα Γιούνκερ, που προκαλεί τριβές στις σχέσεις Κάμερον-Μέρκελ, νέα ένταση προκαλεί η ένταξη του γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, που τάσσεται κατά του ευρώ, στην πολιτική του ομάδα στην ευρωβουλή.

Αυτό αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, τους οποίους σχημάτισε το 2009 ο Κάμερον, αφού αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Μέρκελ.

euronews (στα ελληνικά)

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2014

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>