ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ | 24/08/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας τη στάση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι η Ελλάδα Ελληνική πρέπει να αντιταχθεί στη συμφωνία ΕΕ – Mercosur. Πρόκειται για εμπορική συμφωνία που σύναψε η ΕΕ με Βραζιλία Αργεντινή Ουρουγουάη και Παραγουάη και την οποία απειλούν να μπλοκάρουν ηγέτες της ΕΕ αν η κυβέρνηση Μπολσονάρο, στη Βραζιλία δεν αναλάβει περιβαλλοντικές υποχρεώσεις, καθώς πρόκειται για συμφωνία μέσω της οποίας, μέσω της προκειμένου να παραχθούν προϊόντα τροφίμων για την Ευρώπη, θα πρέπει να αυξηθούν κατά πολύ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε περιοχές της Νότας Αμερικής και του Αμαζονίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις φωτιές στον Αμαζόνιο την κλιματική αλλαγή, τις πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον και προσθέτει ότι οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας.

Ανεφέρει επίσης: «Ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι. Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ – Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>