Βαριά η σκιά του κορονοϊού διεθνώς-Στο επίκεντρο η Ευρώπη | 21/03/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Δραματικές είναι παγκοσμίως για ακόμη μία μέρα οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού. Οι αριθμοί δείχνουν τη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι θάνατοι φτάνουν τους 10.067. Επίκεντρο πλέον η Ευρώπη, όπου το μεγαλύτερο φόρο πληρώνει η Ιταλία, με περισσότερους νεκρούς από την Κίνα. Στη γειτονική χώρα, ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του κάθε 3 λεπτά. Δραματική η κατάσταση και στην Ισπανία με ένα θάνατο ανά 8 λεπτά.

Η κάθε χώρα ζει το δικό της Γολγοθά, εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, είτε σε πόλεις είτε στα σπίτια τους. Οι συνέπειες είναι δραματικές, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκονται 20 εμβόλια τα οποία βασίζονται σε προηγούμενες έρευνες αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ακόμη είναι μακριά από το να δημιουργήσουν το εμβόλιο για ευρεία χρήση, όπως ανάφεραν σε ερώτηση της ΕΡΤ οι επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μία εβδομάδα απόλυτης καραντίνας συμπληρώνεται σήμερα στην Ισπανία με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους χίλιους ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr