Βίντεο 360º: Περίφημη συλλογή τέχνης από τα χέρια της μαφίας πίσω στο κοινό

Μια πρωτοποριακή έκθεση με πάνω από 100 πίνακες διάσημων καλλιτεχνών φιλοξενεί το Μέγαρο Τέχνης στην πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια.

«Όλοι αυτοί οι πίνακες αποτελούν μέρος συλλογής που κατέσχεσε η αστυνομία από επιχειρηματία, ύποπτο για συμμετοχή στην μαφία της Καλαβρίας. Οι πίνακες, πολλοί από τους οποίους έχουν υψηλή εμπορική αξία, εκτίθενται τώρα για το κοινό από την περιφερειακή αρχή του Ρέτζιο Καλάμπρια», μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews.

Πρόκειται για έργα του Σαλβαδόρ Νταλί, του Τζόρτζιο ντε Κίρικο, του Λούτσιο Φοντάνα, του Ντομένικο Πουριφικάτο και άλλων περίφημων ζωγράφων.

Μέχρι πρόσφατα η συλλογή ανήκε στο Τζοακίνο Κάμπολο.

Το 2011, ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κουλοχέρηδων» καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για σχέσεις με την μαφία.

Με την αγορά της συλλογής αυτής, που η αξία της ξεπερνά τα 330 εκατομμύρια ευρώ, ο Κάμπολο προσπάθησε να ξεπλύνει μέρος της περιουσίας του, κάνοντας μια σταθερή επένδυση.

Σε μια πόλη όπως η Ρέτζιο Καλάμπρια, προπύργιο της μαφίας Ντραγκέτα, η έκθεση έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία των έργων, υπάρχει και η ηθική διάσταση της υπόθεσης: Η απόσπαση των έργων τέχνης από τα χέρια της πανίσχυρης μαφίας και η επιστροφή της στο κοινό.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>