Βιβλιοβούλιο με τον Αντιστασιακό Νομικό Γιάννη Σεργόπουλο (17/11/2019)

Τον αντιστασιακό νομικό Γιάννη Σεργόπουλο θα φιλοξενήσει αυτή την Κυριακή, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, η εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελ­λήνων.

Ο Γιάννης Σεργόπουλος, χωρίς να έχει κομματική ένταξη, συμμετείχε στα γεγονότα του Πο­λυτεχνείου, πρωταγωνιστούσε ωστόσο ήδη από χρόνια στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρα­τία. Για την πολυετή αυτή δράση του, που κορυφώθηκε στα γεγονότα της Νομικής Σχολής, το Φεβρουάριο του 1973, συνελήφθη μυθιστορηματικά, φυλακίστηκε και βασανίστηκε πριν απο­φυλακιστεί με τη γενική αμνηστία.

Την αντιστασιακή του αυτή δράση, συνοδευόμενη από όλο το κλίμα και τα βασικά γεγονότα της περιόδου, περιγράφει γλαφυρά στη μαρτυρία του, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις με τίτλο «Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Μια μαρτυρία για τα χρόνια της δικτατορίας» και, βέβαια, στην κάμερα του «Βιβλιοβουλίου».

Βιβλιοβούλιο με τον Γιάννη Σεργόπουλο

Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Μανώλης Πιμπλής, Κριτική: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ρεπορ­τάζ: Σταυρούλα Παπασπύρου

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>