Βιβλιοβούλιο : Ντάνιελ Μέντελσον (03/02/2019)

Τον διεθνούς φήμης Αμερικανό συγγραφέα, κλασικό φιλόλογο και κριτικό Ντάνιελ Μέ­ντελσον φιλοξενεί η εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» αυτή την Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του «Μια Οδύσσεια. Ένας Πατέρας, Ένας Γιος, Ένα Έπος» (εκδ. Πατάκη) ο Ντάνιελ Μέντελσον μιλάει στον Μανώλη Πι­μπλή για τη θέση αντρών και γυναικών στον Όμηρο, για το πώς συσχέτισε τη δική του σχέση με τον πατέρα του με τις σχέσεις του Οδυσσέα με τον Λαέρτη, για το ταξίδι στην αρχαιότητα και σήμερα, για το πού οφείλεται η παγκόσμια διάδοση του Κωνσταντίνου Καβάφη, τον οποίο έχει ο ίδιος μεταφράσει στα αγγλικά, για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, για την προσωπι­κή του, βιωματική σχέση με την Ελλάδα κ.α.

Άλλα βιβλία του 59χρονου συγγραφέα που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά είναι οι «Χαμένοι» (Πόλις), που μεταφράστηκε σε δώδεκα γλώσσες (οδοιπορικό και ιστορική αναζήτη­ση στην Ουκρανία, όπου η εβραϊκή οικογένειά του ξεκληρίστηκε από τους ναζί) και το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» (Πατάκης), βιβλίο στο οποίο συγκεντρώνει ευμεγέθεις, οξυ­δερκείς και συναρπαστικές κριτικές παντός είδους, δημοσιευμένες σε περιοδικά όπως το «New Yorker» και το «New York Review of Books».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>