Βουλή – Ενημέρωση ( Δωρεά ζωφόρου του Χρήστου Καπράλου στη Βουλή) (02/02/2017)

Εκδήλωση για την επίσημη αποδοχή της δωρεάς μιας γλυπτής ζωφόρου προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από την εταιρεία Παπαστράτος, με θέμα «Η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού», του γλύπτη Χρήστου Καπράλου (1909-1993). Το έργο είναι σε πωρόλιθο, φιλοτεχνήθηκε το 1954 και αποτελείται από εννέα τμήματα, ύψους 60 εκατοστών και συνολικού μήκους 9,8 μέτρων.

Η ζωφόρος δωρήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να τοποθετηθεί μονίμως στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, το κτίριο δηλαδή επί της οδού Λένορμαν 218 που στεγάζει σήμερα υπηρεσίες της Βουλής και κυρίως τη Βιβλιοθήκη της. Η εντοίχισή του στο παλαιό Καπνεργοστάσιο συνάδει απόλυτα με τον συγκεκριμένο χώρο, λόγω ακριβώς της θεματογραφίας του αναγλύφου με μορφές εργατών και εργατριών σε σκηνές που αποτυπώνουν όλα τα στάδια των καπνικών διεργασιών.

Πριν από την τελική τοποθέτησή του στο ιστορικό βιομηχανικό κτίριο, η ζωφόρος του Καπράλου θα παρουσιαστεί στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής.

Το έργο θα υποδεχθεί τιμητικά ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr