Βουλής Βήμα : Αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (25/07/2019)

H εθνική αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ένα χρόνο μετά την εθνι­κή τραγωδία στο Μάτι, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκπομπής «Βουλής Βήμα», με την Αλεξία Κουλούρη, που θα μεταδοθεί απόψε Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 23:00 από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συζήτηση θα αναδειχθούν οι προτάσεις, που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσί­ας των πολιτών, των υποδομών, των πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος, από τους Φυ­σικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Επίσης θα αναδειχθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στο στούντιο ο Νίκος Χαρδαλιάς – Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Γιώργος Πατούλης – νέος Περιφερειάρχης Αττικής – Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο Ευθύμης Λέκκας – Κα­θηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστρο­φών, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την αναδιοργάνωση της Πολι­τικής Προστασίας.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr