Βουλής Βήμα : Ελληνική Αναβάθμιση στον Ενεργειακό Χάρτη (09/01/2020)

Το ζωτικό θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης και ασφάλειας της χώρας μας αναδεικνύει η εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη, που θα μεταδοθεί απόψε Πέμπτη 9 Ιανουα­ρίου 2020 στις 23.00, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Στο επίκεντρο βρί­σκονται οι ενεργειακές συμμαχίες σε επίπεδο συμφωνιών και οι βασικές κατευθύνσεις του Εθνι­κού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη συνά­ντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και την πενταμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτε­ρικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας, Ιταλίας.

Η συζήτηση εστιάζει στη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό East Med, τόσο σε γεω-στρατηγικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής επάρκειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δίνει έμφαση στις πολιτικές, που υιοθετούνται σε εθνικό επίπεδο, για την επίτευξη του στόχου κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο στούντιο οι βουλευτές Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Ν.Δ., Χαρά Καφαντάρη-ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αρβανιτίδης-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπαναστάσης-ΚΚΕ και Βασίλης Βιλιάρδος-Ελληνική Λύση, καταθέτουν τις απόψεις τους.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr