Βουλής -Βήμα (Η Ομιλία της Ανγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)(15/11/2018)

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη στη μετα-Μέρκελ εποχή, τις προκλή­σεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019, ο ιταλικός προϋ­πολογισμός και το προσφυγικό, απασχόλησαν την εκπομπή Βουλής Βήμα.

Η Αλεξία Κουλούρη επισκέφθηκε το Στρασβούργο, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέ­λειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συνάντησε Έλληνες ευρωβουλευτές. Στο επίκε­ντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για το μέλλον της Ευρώπης, ενόψει των ευρωεκλογών του 2019, αλλά και ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Τις απόψεις τους κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ-Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημή­τρης Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος, ο Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Μιλτιάδης Κύρκος, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ευρωβουλευ­τής με ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ Εύα Καϊλή και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κούλογλου.

Παρενέβησαν οι επικεφαλής των ομάδων του Ε.Λ.Κ και της Προοδευτικής Συμμαχίας Σο­σιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ Manfred Weber και Udo Bullmann.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr