Βουλής Βήμα : Οι Εξελίξεις στο Τρίγωνο Ελλάδας -Τουρκίας -Κύπρου (30/01/2020)

Στις τελευταίες εξελίξεις στο τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου και στο ρόλο της Λιβύης, αναφορικά με τις τουρκικές διεκδικήσεις, εστιάζει η εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη. Παράλληλα θέτει στο επίκεντρο τη στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία, αλλά και το ρόλο της Γαλλίας, με αφορμή τη συνάντηση Μητσο­τάκη-Μακρόν στο Παρίσι.

Στο στούντιο η Μαριέττα Γιαννάκου (Ν.Δ.), πρώην Ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), πρώην αναπληρώ­τρια Υπουργός Εξωτερικών, μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, αναλύουν τις εξελίξεις, αναφέρονται στη διεθνοποίηση του ζητήματος από ελληνική πλευράς, μιλούν για το ρόλο της Χάγης καθώς και για την προσπάθεια ανάσχεσης των προσφυγικών ρο­ών με τα πλωτά φράγματα. Για τη γεωπολιτική κατάσταση στη Λιβύη και τις πλουτοπαραγωγι­κές πηγές της μιλά στην Αλεξία Κουλούρη ο Δρ. Aref Ali Nayed, Επικεφαλής του Λιβυκού Ιν­στιτούτου Ανωτέρων Σπουδών.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr