Βραβεία για τις καλύτερες μαθητικές “εικονικές επιχειρήσεις” και για τα προϊόντα τους

Τρία βραβεία “καλύτερης εταιρίας”, “καινοτόμου προϊόντος” και “καλύτερου περιπτέρου” απονεμήθηκαν, σε ισάριθμες “εικονικές επιχειρήσεις” που σύστησαν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από σχολεία της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εμπορική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασαν τα προϊόντα και την “εταιρία” τους.

Η μαθητική “εικονική επιχείρηση” ΧΒΑΝD απο το Κολλέγιο Ανατόλια, έλαβε το πρώτο βραβείο, για ένα wearable με τη μορφή ρολογιού τελευταίας τεχνολογίας, που παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων. Συγκεκριμένα, μετρά τους παλμούς του χρήστη και ειδοποιεί το χιονοδρομικό κέντρο για να σταλούν οι πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση που ο σκιέρ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ως “πιο καινοτόμο προϊόν” κρίθηκε αυτό της “επιχείρησης Τhink Big 2 Change Small”, από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια κοινωνική επιχείρηση, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανέλαβε να ενημερώσει τη μαθητική κοινότητα σχετικά με την προσφορά μυελού των οστών για τη θεραπεία καρκινοπαθών, έτσι ώστε τα παιδιά να προτρέψουν τους γονείς τους να γίνουν δότες. To βραβείο “καλύτερο περίπτερο” κατέκτησε το ΓΕΛ Ποδοχωρίου Καβάλας, οι μαθητές του οποίου παρήγαγαν τρία είδη σαπουνιών, με ενεργό άνθρακα, με ξανθό μούστο και με πούδρα, από εξαιρετικής ποιότητας αμύγδαλα τοπικής παραγωγής.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από σαράντα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Κιλκίς, Καβάλα, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Γιάννενα, Κοζάνη, Εβρος, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Πέλλα, Καστοριά), τα προϊόντα και η εταιρία των οποίων κρίθηκαν από ειδική επιτροπή, με βάση την καινοτομία, τον τρόπο παρουσίασης και εμφάνισης, τα επιχειρηματικά σχέδια και την γνώση λειτουργίας μίας εταιρίας. AΠΕ-ΜΠΕ/Αγγελάκης Γ. παπαδοπούλου Σ.

ΚΙΟΥ:
1.Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, εκπρόσωπος τύπου ΝΔ

2.Μαρία Γιαννέτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece

3.Τσακμάκη Αναστασία, οικονομολόγος, καθηγήτρια Γεν. Λυκείου Ποδοχωρίου Καβάλας

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>