Υπό κράτηση ο Σαρκοζί – Καταθέτει για αθέμιτη άσκηση επιρροής σε δικαστικούς

Υπό κράτηση έχει τεθεί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί από τις γαλλικές αρχές. Προσήλθε να καταθέσει νωρίς το πρωί για υπόθεση σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Καταθέτει σχετικά με το αν χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο δικαστικών αξιωματούχων, σχετικά με την πορεία δικαστικών ερευνών που είχαν ξεκινήσει σε βάρος του.

Ο δικηγόρος του, Τιερί Ερζόγκ, τέθηκε επίσης υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου. Πρόκειται για τους Ζιλμπέρ Αζιμπέρ και Πατρίκ Σασούστ.

Ο Σαρκοζί είχε κατηγορηθεί – και τελικά, αθωωθεί – ότι εκμεταλλεύτηκε τη σωματική και πνευματική αδυναμία της ηλικιωμένης Λιλιάν Μπετανκούρ για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία.

Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται υπό κράτηση.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr

Blue Captcha Image Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>