Γιούνκερ με ανταλλάγματα στηρίζουν οι ευρωσοσιαλιστές

Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς συναντήθηκαν άτυπα στο Παρίσι, εν όψει της συνόδου Κορυφής που μπορεί να καθορίσει τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φέρονται να πιέζουν για χαλάρωση των ευρωπαϊκών κανονισμών για τους προϋπολογισμούς. Σε αντάλλαγμα θα προσφέρουν τη στήριξή τους στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.

«Βασικές μας προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το Σύμφωνο Οικονομικής Σταθερότητας. Επίσης θα απλοποιήσουμε την Ευρώπη, θα την κάνουμε πιο δημοκρατική και θα ελέγξουμε το θέμα της μετανάστευσης με έναν τρόπο που θα είναι σύμφωνος με τις αξίες και τις αρχές μας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων της ΕΕ συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον Γιούνκερ, ενώ και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι η επιλογή Γιούνκερ «δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Η Βρετανία από την πλευρά της, επιχειρεί να καθυστερήσει την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, επιδιώκοντας περαιτέρω συνομιλίες για την επιλογή ενός άλλου προσώπου.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουν 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr