Άρχισε στη Βέροια η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αβραμίδη | 23/06/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζονται σήμερα ένας προπονητής και ο υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου για το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου δεκαθλητή Γιάννη Αβραμίδη που προπονούνταν τότε στο άλμα επί κοντώ. Ο αθλητής σε μια προσπάθεια πέρασε τον πήχη κι έπεσε στο κακοσυντηρημένο στρώμα, το οποίο αντί να απορροφήσει την πτώση, τον εκτίναξε με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στις ακάλυπτες βάσεις, στους γυμνούς και χωρίς καλύμματα στυλοβάτες. Χωρίς τίποτα προστατευτικό γύρω από το στρώμα.Έκτοτε ο ίδιος και η οικογένειά του προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα υγείας του που προήλθαν από τις κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις που υπέστη.
Τα πέντε χειρουργεία που ακολούθησαν το ένα μετά το άλλο ήταν κρίσιμα, ζωτικής σημασίας, ενώ η ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα κρεμόταν από μία κλωστή καθώς παρέμεινε πάνω από 20 μέρες στην εντατική. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο, πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα σε κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα, ενώ για εξειδικευμένη μετεγχειρητική αποθεραπεία κατέφυγε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.
«Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν μιλάει» λέει η μητέρα του Βάΐα Αβραμίδου. “Επικοινωνούμε ηλεκτρονικά μέσω τάμπλετ. Κάνει και 2-3 βήματα και αυτό είναι όλο”. Η μητέρα του που κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ώστε να μη συμβεί ανάλογο περιστατικό σε κανένα άλλο παιδί.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr