Ένα πολλά υποσχόμενο αύριο προβάλλει για τη Θράκη, δήλωσε η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

«Για τη Θράκη προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία συνεχίζει την προσφυγική διαδρομή, που άρχισε τη Μεγάλη Πέμπτη από την Πτελέα, στο Τρίγωνο του Έβρου, και σήμερα, Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2022, επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα του νομού Ξάνθης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την τρίτη μέρα της περιοδείας της στη Θράκη με επίσκεψη στη Νέα Κεσσάνη του νομού Ξάνθης, ένα χωριό που ίδρυσαν πρόσφυγες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο και ξεναγήθηκε στην έκθεση πυρογραφίας του Δημήτρη Δετσαρίδη, με θέμα «πυρογραφία στο 1821».
Ξεναγήθηκε σε έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών ενδυμασιών στον Πολιτιστικό Σύλλογο και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.
Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το χωριό Μάνδρα του νομού Ξάνθης.
Στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης συναντήθηκε με νέες και νέους και με μαθητές δημοτικού οι οποίοι φτιάχνουν συνεχώς καραβάκια, που συμβολίζουν τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.
Ξεναγήθηκε, επίσης, στην έκθεση για τον προσφυγικό πολιτισμό και στη δανειστική βιβλιοθήκη.
Τη Μ. Παρασκευή, παρέστη στην περιφορά του Επιταφίου σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ροδόπης, τους Ασκητές, όπου το 1926 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Καππαδοκία. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr