Αποπνικτική ατμόσφαιρα: Παραμονή σε εσωτερικούς χώρους και χρήση μάσκας | 04/08/21| ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας ως μέσο προστασίας από τα αιωρούμενα σωματίδια που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και τον καπνό που σκέπασε τον Αττικό ουρανό επισημαίνει στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, συστήνοντας στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι και να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να χρησιμοποιήσουμε τις μάσκες, που ευτυχώς τις έχουμε όλοι λόγω πανδημίας. Οι μάσκες θα συγκρατήσουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα σωματίδια, τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και τα οποία, όταν εισέρχονται στο αναπνευστικό προκαλούν φλεγμονή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως π.χ. άσθμα, ΧΑΠ, οι οποίοι πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον πνευμονολόγο τους και να εντατικοποιήσουν τη θεραπεία την οποία παίρνουν, είπε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #ERTnews

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr