Γ. Παπανδρέου: Η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για να θωρακίσουν το μέλλον

Tο 24ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, ξεκίνησε την Κυριακή 11 Ιουλίου 2022 το βράδυ τις τετραήμερες εργασίες του με την τελετή έναρξης να λαμβάνει χώρα στο Σούνιο. Το κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι: «ΚΡΙΣΗ – Το μεγάλο διακύβευμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία – Η ανάγκη για σχεδιασμό αποτελεσματικών απαντήσεων».
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κηρύσσοντας την έναρξη του Συμποσίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η παράλογη απόφαση της Ρωσίας να εισβάλλει στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στη Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή ενώ θέτει σε δοκιμασία την ίδια τη Δημοκρατία και τις αρχές της.
Στην τελετή έναρξης μίλησε ακόμη η ομοσπονδιακή υφυπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Κλόντια Ροτ και ο γνωστός Τούρκος συνθέτης και συγγραφέας, Ζουλφί Λιβανελί ο οποίος μαζί με τον Γ. Παπανδρέου βράβευσε τη Μαρία Φαραντούρη για τη συμβολή της στην ενίσχυση της φιλίας του ελληνικού και τουρκικού λαού.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μίροσλαβ Λάιτσακ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr