Δένδιας:Οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι οι θέσεις που έχει για το Κυπριακό|9/4/22

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
«Η χώρα μας έχει μία πολύ σαφή τοποθέτηση απέναντι στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι μία τοποθέτηση που πηγάζει από πάγιες διακρατικές αρχές της ελληνικής και Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε: «Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα απέναντι στην Ουκρανία όπως και σε κάθε χώρα που υφίσταται εισβολή. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μία χώρα που υπέστη εισβολή. Οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι οι θέσεις της Ελλάδας που έχει για το Κυπριακό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «Αυτό που έχει σημασία είναι η μεγάλη εικόνα». Όπως ανέφερε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος ως προς τη διατάραξη, μείζον πρόβλημα οι σχέσεις όλων των χωρών της ΕΕ, όλης της Δυτικής Συμμαχίας και της Ρωσίας. Ενώ, ανέφερε τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια για να για να ενισχύσει τις Ελληνορωσικές σχέσεις. Ωστόσο, όπως είπε: «Η διατάραξη των ελληνορωσικών και ευρωρωσικών σχέσεων ήταν αποτέλεσμα της Ρωσικής συμπεριφοράς που αντίκειται στις πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #ERTnews

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr