Διαβουλεύσεις : Αντλώντας Δύναμη από τη Ρίζα – Πιάνοντας το Νήμα (03/07/2021)

Τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλί­ες άξιων ανθρώπων της, αναζητά η εκπομπή «Διαβουλεύσεις», που θα μεταδοθεί αύριο Σάββα­το 3 Ιουλίου στις 12.30 το μεσημέρι, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί για την νεοτερικότητα και την παράδοση με την Αικατερί­νη Καμηλάκη, Ομότιμη Eρευνήτρια, τέως Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Αθήνα 2021» και Πρόεδρο της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η εκπομπή εστιάζει στο ερώτημα: Πώς συνδέονται οι αειφόρες πρακτικές του χθες με την ανάγκη – πλέον – για ηθική παραγωγή και ανάπτυξη;

Στην αναζήτηση εισφέρουν άνθρωποι που αξιοποιούν τη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία για να αναβιώσουν και να συνεχίσουν παραδοσιακές τέχνες του τόπου τους και να τις εισαγάγουν με αξιώσεις στην νέα εποχή.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr