Διαβουλεύσεις : Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (16/07/2022)

Αυτό το Σάββατο οι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ γνωρίζουν την λειτουργία της Ειδικής Γραματείας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανήλικων και συναντούν κάποιους από τους ανθρώπους της.
Η Ματρώνη Δικαιάκου υποδέχεται στο στούντιο τον Ειδικό Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Ηρακλή Μοσκώφ και τον μέντορα ασυνόδευτων ανήλικων στο σχετικό πρόγραμμα της Ειδικής Γραμματείας Κεϊτά Αλασάν.
Συνομιλούν για το ενδιαφέρον χρονικό μιας υπηρεσίας που εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2019 και ως σήμερα εγκαινίασε -με επιτυχία- πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεριμνά με την βοήθεια μη κερδοσκοπικών/ μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον εντοπισμό και την ασφαλή στέγαση των παιδιών αυτών, αποδίδοντας παράλληλα μεγάλο βάρος στην τυπική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
Παρεμβαίνουν: ο διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού Πάνος Χριστοδούλου και ο ιδρυτής και διευθυντής της οργάνωσης «ΖΕΥΞΙΣ» Παναγιώτης Νίκας.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ Σάββατο 16 Ιουλίου στις 12 και μισή το μεσημέρι

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr