Διαδικτυακή δράση για την Ημέρα Γαλλοφωνίας | 17/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Υπενθυμίζοντας την ρήση του Βίκτωρος Ουγκώ: «η πιο ωραία ημέρα είναι αυτή που ακόμη δεν έχουμε ζήσει», μαθητές της Κοζάνης τιμούν την ημέρα Γαλλοφωνίας, στις 20 Μαρτίου. Αποφθέγματα Γάλλων λογίων, γαλλικές παροιμίες, ζωγραφιές ακόμη και μηνύματα, που έγραψαν, ζωγράφισαν ή ηχογράφησαν τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο α-λα Γαλλικά. Πρόκειται για μια διαδικτυακή δράση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας του νομού Κοζάνης, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, σύμφωνα με την Δώρα Δημούλα, πρόεδρο του συλλόγου. Οι μαθητές διαβάζουν έργα του Ζαν ντε Λα Φονταίν και του Αισώπου και δημιουργούν ένα βιβλίο που θα απευθύνεται σε όλους.

Η δράση αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να σταλεί ένα αισιόδοξο μήνυμα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της Πανδημίας. «Ας περάσουμε ένα θετικό μήνυμα», δηλώνουν οι διδάσκοντες στα τμήματα Γαλλικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κοζάνης. Η Ελλάδα μαζί με άλλες 56 χώρες αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας, που στοχεύει να καταστήσει τους ομιλούντες γαλλικά μέλη μίας παγκόσμιας κοινότητας.

Με 300 εκατομμύρια γαλλόφωνους τα γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα σε 32 χώρες. Συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν στις 20 Μαρτίου τους δεσμούς τους με τη Γαλλία, μέσω της γλώσσας.

Η πρωτοβουλία “Objectif 2030” είναι ένας μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας μέσω του Ινστιτούτου Γαλλοφωνίας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, προκειμένου να στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη στον γαλλόφωνο κόσμο. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ενημέρωσης, των καινοτόμων δράσεων και λύσεων που συνδυάζουν την κοινωνική ένταξη, την οικονομική πρόοδο και την προστασία του πλανήτη.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr