Ελληνική τεχνολογία και επιστήμη στο Διάστημα

Όταν σκέφτεται κάποιος το «made in Greece» πιθανότατα έρχονται στον νου του τρόφιμα, όχι δορυφόροι. Πόσο εύκολο είναι για μια ελληνική εταιρεία να αναλάβει έργα στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και πόσο παρούσα είναι τελικά η Ελλάδα στο Διάστημα, μέσω των επιχειρήσεων και των επιστημόνων της;

Τα ερωτήματα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο του έκτου κατά σειρά webinar για την τεχνολογία, που το ΑΠΕ-ΜΠΕ διοργανώνει την Τρίτη 17 Μαΐου, στη μία μετά το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια του webinar, διάρκειας 60 λεπτών, θα αναζητηθούν επίσης απαντήσεις ως προς το σε ποιο πεδίο της έρευνας και παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών για το Διάστημα αναμένεται να συντελεστεί το επόμενο «μεγάλο βήμα», από το οποίο θα μπορούσαν δυνητικά να επωφεληθούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τι μπορεί να πράξει η Πολιτεία για την υποστήριξή τους.

Θα συζητηθεί επίσης το κατά πόσο επηρέασαν την ελληνική διαστημική βιομηχανία η χρηματοοικονομική κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών πανεπιστημίων να παράγουν επιστήμονες και ερευνητές/τριες, ικανούς/ές να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το Διάστημα ή και σε μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας.

Στη συζήτηση θα τεθούν ακόμα ζητήματα που αφορούν την κουλτούρα της διαστημικής εξερεύνησης στην Ελλάδα, αλλά και το πόσο ανεπτυγμένη είναι σήμερα η νέα «Γενιά του Διαστήματος» στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Στο webinar θα συμμετάσχουν οι:

Αθανάσιος Πότσης, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων σύμβουλος της “Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ”, Μαρία Πεταλά, καθηγήτρια ΑΠΘ και Ηλίας Ψυρούκης, CEO SPIN – Space Innovation, National Geographic Young Explorer. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλεξάνδρα Γούτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr