Ελ. Γιαμαρέλλου: Πρέπει να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη | 12/07/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Οι ειδικοί παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το νέο της «πρόσωπο», αυτό που πλέον «χτυπά» περισσότερο νεαρά άτομα μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας αυτών που νοσούν στα 26 έτη, από τα 36 που ήταν μόλις δέκα ημέρες πριν, όπως τόνισε η καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στην εκπομπή “|Περίμετρος” της ΕΡΤ3 η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε πως όταν μπει ο Αύγουστος αναμένεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 10.000, αλλά το θετικό είναι ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και όσων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.
Η καθηγήτρια παθολογίας επίσημανε πως δύο είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, ειδικά με την παρουσία της μετάλλαξης “Δέλτα” και της βρετανικής μετάλλαξης: η συνέχιση της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον ιό και η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων πολιτών.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr