Ενάντια στο θατσερικό έκτρωμα

Συνέντευξη: Γιάννης Αθανασάκης, μέλος Προεδρείου ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος) – Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΤΟΕ (Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας)
Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη περνάει από τη Βουλή χάρις στην κυβερνητική πλειοψηφία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην της ακροδεξιάς, το έχει χαρακτηρίσει αντεργατικό που καταργεί στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Η στόχευση του νέου νόμου είναι η νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, της διακεκομμένης μερικής απασχόλησης, της τηλεργασίας με 24ωρη ετοιμότητα. Κεντρικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι η μείωση του εργασιακού κόστους για τις επιχειρήσεις, η φτηνή και «ευέλικτη» εργασία, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Για όλα αυτά συζητάμε με τον συνδικαλιστή Γιάννη Αθανασάκη, και φυσικά, λόγω της ειδικότερης συνδικαλιστικής ενασχόλησής του, δίνουμε έμφαση στους εργαζόμενους του τραπεζικού τομέα και τις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτούς ο νέος νόμος.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr