Επίθεση ΑΣΟΕΕ: Αντιπαράθεση Αγ. Συρίγου – Νίκου Φίλη | 15/1/22 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Στην επίθεση κουκουλοφόρων κατά καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ1 που παρουσιάζει η Βάλια Πετούρη. Ο κ. Συρίγος είπε ότι ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση αντιμετωπίζει την κατηγορία της τοκογλυφίας, «τον Μάρτιο του 2021 συνεδρίασε το πρυτανικό συμβούλιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας κάποια στιγμή τον Απρίλιο, ζητήθηκε όπως λέει ο κύριος Φίλης η γνώμη της συγκλήτου επί του θέματος και η σύγκλητος ομόφωνα είπε στο Υπουργείο Παιδείας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι καλός στα μαθήματα του, θεωρεί ότι η δίωξη οφείλεται σε λόγους αντεκδίκησης από έναν άλλον καθηγητή, ο οποίος είναι ήδη καταδικασμένος και ομόφωνα κρίνει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία αυτή η πρόταση ήρθε στο Υπουργείο Παιδείας και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αυτό το έρημο το τεκμήριο αθωότητας το οποίο βλέπω ότι εξακολουθούμε να ξεχνάμε».
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «το πανεπιστήμιο έκρινε ότι το ποινικό μέρος θα το κρίνει η ποινική δικαιοσύνη. Έχει και ένα άλλο σκέλος, το πειθαρχικό και για αυτό παραπέμπει την υπόθεση στο πειθαρχικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου».

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #EptaERT

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr