Η παριανή μπύρα με το αρχαίο κριθάρι Από το ΑΙγαίο σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η Πάρος έχει από το 2016 γη δική της μπύρα που ξεκίνησε να κατακτά τον κόσμο από την «Μικροζυθοποιία Πάρου» που αποτελεί πλέον μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις την τελευταία 5ετία. Μάλιστα όταν την επισκεφθήκαμε , στον επαρχιακό δρόμο, κοντά στην Νάουσα, συναντήσαμε ένα ζευγάρι τουριστών να ξεναγείται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης καθώς η φήμη της ξεπέρασε τα σύνορα του νησιού και των Κυκλάδων γενικότερα

Η παριανή μπύρα με το όνομα «56isles » είναι χαρακτηριστική του μικροκλίματος της Πάρου με τη χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί και δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα που μυρίζει Αιγαίο.

Συνιδρυτής της επιχείρησης είναι ο Νίκος Παυλάκης από την Πάρο . Τελειώνοντας μεταπτυχιακό στο Λονδίνο αποφάσισε με το συνέταιρο του που ζει στην βρετανική πρωτεύουσα να επιστρέψει στο νησί , να μην ασχοληθεί με τον τουρισμό όπως όλοι και να επενδύσει στην ζυθοποιία με όπλο την ποιότητα.

Σήμερα η επιχείρηση έχει μεγαλώσει και παρά την καθυστέρηση από την κρίση κατακτά σιγά σιγά όλη την ελληνική αγορά και εξάγει στις ΗΠΑ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε ένα ακόμη succes story νέων ανθρώπων.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουβαράς
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr